Home Introductie Informatie Prijzen Foto's Contact Webshop
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail

Delen via:

© 2013. Chris Hamstra Erkend Dierenpreparateur Login | VDWdesign

Volg ons op facebook Neem contact op

Informatie

Prepareren huisdieren

Uw hond of kat op laten zetten? Wat houdt dit in?

Uitsluitend de huid (en afhankelijk van de gekozen methode) de (schoongemaakte) schedel en beenderen in de poten worden gebruikt voor het opzetten.

Lees verder

Dode dieren en de wet

Dood gevonden beschermde vogels en zoogdieren kunnen alleen ter preparatie worden aangeboden wanneer voorzien van een verklaring van het plaatselijke politiebureau. (vrijwel alle inheemse dieren zijn beschermd) Dier meenemen naar bureau en laten zien.

Lees verder

Wanneer geschikt voor preparatie?

Voor vogels geldt dat ze goed in de veren moeten zitten, een vogel die aan het ruien is is minder mooi, vooral kop en nekrui is riskant, hier vallen de nieuwe veren makkelijk uit tijdens het prepareren. Lees ook verder over andere dieren.

Lees verder

Wat en voor wie?

De particulier, Natuurmusea, het onderwijs, Voor de Filmindustrie, Reclamedoeleinden, Theater, Kunstenaarsprojecten, voor de huisdierenbezitter na een weloverwogen keuze, e.t.c.

Lees verder

Wat is er allemaal mogelijk?

Er zijn veel mogelijkheden om wat moois te maken. Een vogel kan in rust opgezet worden of vliegend, hangend voetstuk aan de muur of staande. Een roofvogel met prooi is ook een optie. Een vos, lopend, zittend, liggend, springend, of hangend als jachttrofee of als koptrofee aan de wand.

Lees verder